Is uw badkamer klaar voor de toekomst?

Gaat u uw badkamer verbouwen of aanpassen? Overweeg dan eens om er meteen voor te zorgen dat u zo lang mogelijk comfortabel gebruik kunt maken van uw badkamer.

Overigens hoeft u uw badkamer niet helemaal te verbouwen om hem toekomstbestendig te maken. Een paar aanpassingen zijn soms al genoeg. Met de gunstige ‘Blijverslening’ kunt u via de gemeente geld lenen voor uw verbouwing. 

Uw badkamer verbouwen of aanpassen begint met goed nadenken over het bad of de douchecabine. In een toekomstbestendige badkamer is het belangrijk dat u niet over een verhoging hoeft te stappen om uw douche of bad in- en uit te komen. Zeker als de badkamervloer nat is, brengt dat risico´s met zich mee. Hieronder geven we drie mogelijke oplossingen.

Optie 1: drempelloze douche

U kunt uw douchecabine, douchebak of badkuip (laten) verwijderen uit uw badkamer en in plaats daarvan een drempelloze douchecel realiseren. De vloer en muur rondom de douchekop worden dan net als de rest van de badkamer betegeld. De douchecel wordt gescheiden van de rest van de badkamer door middel van een douchegordijn of (glazen) scherm.

Optie 2: steunbeugels

U kunt steunbeugels aanbrengen waaraan u zich kunt vasthouden als u in- of uitstapt. Steunbeugels in de douche bieden ook houvast bij het wassen. 

Optie 3: bad met deurtje

Er zijn ook baden met een deurtje. Dit deurtje gaat naar binnen open en heeft een speciale rubberen rand die het bad waterdicht afsluit. zo kunt u veilig en comfortabel in bad stappen. 

Meer aanpassingen

Maar er zijn meer dingen om aan te pakken in de badkamer. Zoals bijvoorbeeld de volgende zaken:

  • Weg met gladde vloeren. 
  • Neem een verstelbare douchekop.
  • Zorg voor houvast bij het douchen.
  • Schaf een thermostaatkraan aan.
  • Zorg voor makkelijk bedienbare kranen.

Gunstige lening

Bent u 55+ of heeft u een zorgvraag? Dan kunt u voor een verbouwing van uw badkamer gebruik maken van de gunstige ‘Blijverslening’. U kunt daarmee minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 lenen via de gemeente. Het gaat om aanpassingen in uw woning die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar de pagina Blijverslening.

Lekker blijven wonen

Meer informatie en handige tips over deze onderwerpen vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl. U krijgt er waardevolle informatie en tips om zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen op uw eigen vertrouwde stek. U vindt er een handige huistest voor een advies op maat. Dit is een website van de gemeente en mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Noord-Holland.

Bron: Gemeente Hoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *